Keuken
Keuken

De keuken

De keuken is de reflectie van de eetcultuur en persoonlijkheid van de chef, gefundeerd in de jeugdjaren door zijn ouders die reeds vroeg, als voorlopers van de huidige hype rond evenwichtige voeding, begaan waren met wat thuis op het bord kwam.

Afkomstig uit het mechelse, de groentestreek bij uitstek, blijkt voor de chef de overweldigende inbreng van groenten in zijn kookstijl, de evidentie zelve. Het zijn producten van bij ons, ook wel vergeten gewassen, die leiden tot een “cuisine du terroir” en waarop hij zijn niet aflatende creativiteit kan botvieren. Elk krijgen ze een aparte bereidingswijze uitgekiend die hun specifieke smaak- en textuurkwaliteiten het best tot hun recht doen komen. Pastinakels, schorseneren, koolraap, rode kool, kervelwortel en vele andere in onbruik geraakte groenten zijn voor Jan een onuitputtelijke kweekvijver van de meest verrassende gerechten. Het zijn stuk voor stuk gewassen die een intensievere verwerking vergen dan de meer edele ingrediënten zoals truffels of asperges waarbij de natuur ons een quasi afgewerkt product schenkt en waar de kok heel subtiel moet mee omspringen. Ze zijn daarom echter degustatief zeker niet minder interessant, wel integendeel.

Keuken

Daarnaast hecht Jan het grootste belang aan de sausen omwille van hun onderlijnend en sappig effect, steevast zonder room maar met extracten van groenten- of vleesbouillons lijken ze wel weggeplukt uit de gemijoteerde keuken, voor hem de echte. Kenmerkend voor de bereidingen is de onmisbare en frivole inbreng van juist gedoseerde verse kruiden plukvers uit de aanpalende kruidentuin. Kortom dit is een uiterst smaakvolle, gezonde keuken waar onafgebroken gecomponeerd wordt met smaken, geuren en kleuren, texturen en temperaturen in een poging alle zintuigen te verwennen.

Het moeilijke in dit vak is het juiste evenwicht te vinden tussen de verfijning van het creatieve en het harde labeur die het vergt om alles op tijd op het bord te toveren. In de grote franse brigades werd vaak in volle service geopperd : “C’est dur la vie d’artiste”. Maar tevens maakt dit artisanale, ambachtelijke juist de charme uit van het vak. De klant moet er zich van bewust zijn dat geen enkel afgewerkt product hier over de drempel komt en alles, van dagvers brood over aperitiefhapjes, nagerechten tot de pralines bij de koffie toe , in het keukenatelier van het restaurant met de grootste zorg bereid wordt.

De nagerechten vormen een belangrijk orgelpunt in de maaltijd . De huidige werkwijze waarbij alles in de keuken gebeurt, laat toe al deze zoetigheden ovenvers en veel geraffineerder op de borden te brengen.

Dessertwijnen zijn verkrijgbaar per glas en maken het feest compleet.

Keuken

Ons menu

Er is de keuze uit 3 menuformules:

Zakenlunch – 3 gangen – 55,00€
Seizoensmenu – 4 gangen – 84,00€
Degustatiemenu – 6 gangen – 106,00€

Bekijk ons degustatiemenu

Bekijk ons seizoensmenu

Paramètres de confidentialité

Ce site Web utilise des cookies pour améliorer votre expérience de navigation. Parmi ces cookies, ceux qui sont classés comme nécessaires seront stockés sur votre navigateur puisqu’ils sont essentiels au bon fonctionnement des fonctionnalités de base du site. Nous utilisons également des cookies de parties tierces qui nous aident à analyser et à comprendre votre utilisation de ce site Web. Ces cookies ne seront stockés dans votre navigateur qu’avec votre consentement. Vous avez également la possibilité de les désactiver. La désactivation de certains de ces cookies peut avoir un impact sur votre expérience de navigation.

Cookies nécessaires

Les cookies nécessaires sont indispensables au bon fonctionnement de ce site Web. Cette catégorie ne comprend que les cookies qui garantissent les fonctionnalités de base et les fonctions de sécurité du site Web. Ces cookies ne stockent aucune information personnelle.

Cookies non-nécessaires

Tous les cookies qui ne sont pas particulièrement nécessaires au fonctionnement du site Web et sont utilisés spécifiquement pour collecter des données personnelles de l’utilisateur par analyses, publicités et autres contenus intégrés sont considérés comme des cookies non nécessaires. Il est obligatoire d’obtenir le consentement de l’utilisateur avant d’exécuter ces cookies sur votre site Web.

Nous utilisons des cookies afin d'améliorer votre expérience de navigation lors de vos visites sur ce site. Nous supposons que cela ne vous pose aucun problème, mais vous pouvez les désactiver si vous le souhaitez.
Privacy Policy

Paramètres de confidentialité d'Accord